Virtuális hősök világába csöppent ByeAlex

Avatarok zsongják körbe koncert közben

Soha nem volt még példa arra, hogy egy számítógépes játékban az Eurovíziós Dalfesztivál színpadára léphessünk, ám a Metin2Mester Next óriási lavinát indított el azzal, hogy a dalverseny kezdete előtt felépítette a malmői színpad élethű mását.

Az Eurovíziós Dalfesztivál történetében eddig soha nem látott kezdeményezéssel rukkolt elő a népszerű magyar játékoldal, az M2MNext. Online játékukban a karakterek alapvetően küzdenek, kardoznak, puszit vagy pofont adnak egymásnak, közben folyamatosan fejleszthetik is magukat, és értékes tárgyakat szerezhetnek meg.

A virtuális figurák mögött itthoni és külföldi magyarok állnak. Több százezren regisztráltak eddig, és hetente átlagosan 20-30 ezren lépnek be a játék online terébe, ahol a szokott ellenségek és szövetségesek helyett most meglepetésként ByeAlexszel találkozhattak - avatar formájában.

A játékban ugyanis az Eurovíziós Dalfesztivál kezdete előtt felépítették a malmői színpad pontos mását, a küzdelem helyett pedig a tánc és a buli kapta a főszerepet. Azóta sorra veszik fel a felhasználók, hogyan csápolnak, rángatóznak és művelnek egyéb furcsa dolgokat karaktereik a Kedvesem zenéjére ByeAlex mellett a színpadon - ahogy az a valóságban is lenni szokott egyes produkcióknál.

A játék közösségi oldalára félszáznál több videót küldtek az elmúlt napokban a felhasználók, Alex fellépése előtt pedig csak a videókról szóló posztok több mint 162800 embert értek el, nem beleszámítva a YouTube-os videók megtekintését és az egyéb erről szóló posztokat.

A videókból versenyt is rendeztek,

Bővebben a dal hivatalos blogjában: Kattanj ide!