ByeAlex dalát már kívülről fújja a dalfesztivál közönsége

A Kedvesem egyértelműen meghódította az Eurovíziós Dalfesztivál közönségét, amint meglátják ByeAlexet, rögtön dúdolni kezdik a magyar versenydalt. A magyar indulótól ugyan kicsit idegen a vörös szőnyeges bevonulás, de tetszik neki a svéd város és kedveli az ott élőket. Malmö már biztosan életre szóló élményt nyújt számára.

Az 58. Eurovíziós Dalfesztivál magyar énekese túlvan a kötelező két színpadi próbán, valamint a vörös szőnyeges, ünnepélyes megnyitón. Az újságírók kiemelt érdeklődést tanúsítanak a fiatal előadó iránt, aki az idei eurovíziós mezőny egyik legrejtélyesebb indulójának számít. Temérdek interjúban faggatták az újságírók ByeAlexet, tulajdonképpen miről is szól a Kedvesem című dal. Azzal tisztában vannak, hogy ez egy szerelmes dal és az angol fordításon is érzik, hogy poétikus a szövege. Amikor megtudják, hogy a dal Alex életének egy nehéz periódusában íródott, és egy elképzelt, idealizált társról szól, többen konstatálják, hogy a dal hangulata tökéletesen egyezik a mondanivalójával.

„A vörös szőnyeges bevonulás nagyon furcsa volt” – meséli ByeAlex. „Ez tőlem elég távol áll. Akkor és ott fel sem fogtam, mi történik, de amikor visszajöttem a szállodába, akkor gondolkodtam el azon, hogy ez majdnem olyan, mint az Oscar-gála, csak olyan emberekkel, akik nemzetközileg többnyire nem ismertek. Holnap készül egy tetoválásom, ezt már nagyon várom. Ez lesz az én szuvenírem Malmőből. Nagyvárosi típusú „arc” vagyok, nagyon szeretem őket, ilyen szempontból Malmö kisebb, nyugodtabb, de ugyanúgy érdekes város. Kicsit Debrecenre emlékeztet, bár annak más hangulata van, főleg úgy, hogy most szerintem ott tíz fokkal melegebb van… Mindettől függetlenül Malmö egy olyan nyugodt hely, ahol bármikor kimehetsz az utcára, jól érezheted magad, senki nem fog megbámulni, nem fognak megszólni. Aki nyugalomra vágyik, annak biztosan nagyon tetszene ez a város. 
A többi versenyző dalát nem hallgattam végig, azért jöttem elsősorban, hogy a saját dalomat a lehető legjobban előadjam. Ez a legfontosabb dolgom. A Dal előtt sem hallgattam meg a többiek számait, helyben viszont többször is hallottam, egy-kettőt már fejből is tudok, szerintem így lesz ez itt is. Tegnap kíváncsiságból belehallgattam néhányba, az izlandinak például nagyon szép a refrénje, amit a saját nyelvén énekel. Nagyon érdekes.”

Fotók: MTVA/Cselleng Ádám