ByeAlex: Cool! De mi a kérdés?

„Megtisztelő volt, hogy Philip felolvasta a kedvenc versszakomat a dalból”

Alig hagyta szóhoz jutni ByeAlexet a Kultúrfitnesz hétfő esti adásában Buda Marci és a szintén vendégnek meghívott Walkó Csaba. Míg a műsorvezető Alexet nevezte A Dal igazi meglepetésének, azt is elmondta, büszkeséggel tölti el, hogy bejutott a döntőbe, hiszen ByeAlex legismertebb dala, a Csókolom a Petőfi Rádiónak köszönhetően is lett sláger. Buda Marci hozzátette: „Találkoztam több televíziós szerkesztővel, akik csak miattad jöttek el a próbákra, mert hatalmas ByeAlex-fanok lettek, és teljesen készen vannak a dalodtól.”

A tavalyi magyar induló, a Compact Disco zsűritagként visszatérő frontembere, Walkó Csaba azonban nem lepődött meg Alex továbbjutásán: „A Kedvesem már most egy cool dal. Alex pedig egy szerethető figura, olyan, mint egy kis manó. Kiáll a színpadra, jópofa, kirí a produkció és az ember is a többiek közül, ezért teljesen természetes, hogy a közönség a szívébe zárta.”

A felvezetés után ByeAlex alig tudott megszólalni a Petőfi Rádió esti műsorában: „Cool! De mi a kérdés?” – hárította a dicséreteket. Később persze hozzátette, egyáltalán nem számított rá, hogy őt is továbbjuttatja a közönség, mert szerinte „picit ez már népszerűségi harc is volt, és én nem tudhattam, hogy mennyire leszek népszerű.”

A mezőny különc énekese a zsűri értékelését visszaidézve kiemelte, mennyire meghatotta, hogy Rákay Philip költőinek értékelte a Kedvesem dalszövegét. „Nagyon megtisztelő volt, hogy Philip felolvasta a kedvenc versszakomat a dalból. Ez zárja keretbe a dalt, kicsit el is üt az előző háromtól.” A versenytársak közül Buda Marci kérdésére Radics Gigit emelte ki a legnagyobb favoritként. „Nagyon jól énekel, CD-minőségben. Ott is mondtam neki, hogy ez eszement dolog, fölmegy a színpadra reggel kilenckor, amikor én azt sem tudom, hol vagyok, és mintha bekapcsolnám a CD-t, úgy énekel.”

A Dal második középdöntőjéből továbbjutó énekes utólag megosztotta velünk azt is, hogy elégedett volt a zsűri pontozásával, hiszen pontosan tudta előre, hogy „egy középdöntőben már nem fogják a pontokat dobálni a jónépnek, és ez így van rendben”.  A közönség szeretetét azonban egyelőre még csak próbálja feldolgozni. „Azt hiszem, a közönség szavazatai nagyon erőssé tettek ebben a kis játékban, ami igazán kellemes móka egyébként” – mondta az énekes, akitől megtudtuk, rengeteg megkeresést kap, amióta bemutatkozott a műsorban, még a piacon is megállítják az emberek, hogy gratulálhassanak neki.  

ByeAlex közvetlenül vasárnapi fellépése után online riporterünknek is nyilatkozott, az interjú itt látható: