Saunders dala igaz sláger, de Gigi a legesélyesebb - Izil értékel

Így értékelte a döntősöket a Petőfi zenei szerkesztője

Buda Marci meghívására Borcsik Attila (Izil), a Magyar Rádió programszerkesztője, zenei szerkesztője értékelte A Dal vasárnap esti online adásában a döntőbe jutott produkciókat. Kiderült, ha Izil zsűrizne A Dalban, Radics Gigi, Agárdi Szilvia és Pál Dénes, valamint Kállay-Saunders András dobogós helyezést érnének el.

Keresztes Ildikó dalát értékelte a leghatásosabbnak az egész mezőnyből az online adásba szakérőként meghívott zenei szerkesztő, míg Cserpes Laura produkcióját nem tartotta emlékezetesnek, de szerinte a dal a látvánnyal együtt, azaz a színpadon mégis jól működik. Vastag Tamás előadását a brit pophoz és a fiúzenekarok teljesítményéhez mérte, míg Rácz Gergő produkcióját nem tartotta kiemelkedőnek a mezőnyben a szakértő.

A 20 éve Dj-ként is működő rádiós magyar eurovíziós TOP-listáján Kállay-Saunders András dala áll az élen: „Egyértelműen a legnagyobb sláger a mezőnyben, de hogy eurovíziós-e a dal, afelől vannak kétségeim” – fogalmazott Borcsik Attila. Mint kiderült, Malmőbe viszont nem őt küldené a zenei szerkesztő, erre Radics Gigit és az Agárdi Szilvi-Pál Dénes duót tartja a legalkalmasabbnak.

„Kétségtelen, hogy ő a legesélyesebb, mint azt már halottuk több helyen is” – mondta Gigiről a rádiós, hozzátéve: „ha nem indulna Agárdi Szilvi és Pál Dénes”. A Dj szerint ugyanis a nézők körében a páros produkciója „az abszolút favorit”. „Kicsit földbe döngölték őket ma itt, de a probléma, ami fölvetődött, az izgulás, egy-két jól irányzott pálinkával megoldható” – viccelődött Izil.  

A mezőny különce, a Petőfi Rádióban is gyakran megforduló ByeAlex produkciójáról elismeréssel szólt a szakértő: „Ez egy végtelenül sunyi cucc. Nézem az arcokat, és ez az a szám, amit mindenki elkapott egyből, és elkezdett rá bólogatni”.

Az online adásban elhangzott értékelés itt látható: