A nézettségi verseny győztese: A Dal

A nézők több mint egyötöde az M1-et és a Duna Wolrdöt választotta a műsor idősávjában.

A Dal 2013 harmadik elődöntője is egymillió feletti nézettséget ért el az m1-en és a Duna Worldön, közönségaránya a show eddigi legjobb eredményét hozta - derül ki a Nielsen adataiból.

A harmadik elődöntő nézettsége 1 millió 28 ezer fő volt, a műsor közönségaránya pedig 22,2% - a show eddigi legjobb eredménye. A több mint kétórás show-ra ezúttal is közel 2,5 millió néző kapcsolt oda hosszabb-rövidebb időre. A három adás valamelyikébe pedig a 4 évnél idősebbek 44,8%-a, azaz eddig több mint 4 millió néző nézett bele.

A Dal népszerűségét mutatja, hogy az M1 szombat esti nézettsége több mint a két és félszeresére emelkedett a show eredményeképpen, míg a másik két országos adó nézettsége csökkent. Azzal, hogy a nézők több mint egyötöde az M1-et és a Duna Wolrdöt választja a műsor idősávjában, A Dal a legnézettebb műsornak számít a szombat este 8 utáni műsorkínálatban.

A szombati harmadik elődöntő eredményeként hat újabb produkció csatlakozott A Dal középdöntős mezőnyéhez. A zsűri Radics Gigi, Cserpes Laura és Polyák Lilla dalát tartotta a legjobbnak, a nézők pedig Mohamed Fatimát, Puskás Petit és a United zenekart juttatták tovább szavazataikkal.