Eurovízió 2013: újra hódítanak a kerek formák

Kiszivárogtak az első információk az Eurovíziós Dalfesztivál malmöi színpadáról!

Legalábbis a színpadot illetően mindenképp. A 2013-as dalversenyt több szempontból még titkok köde övezi, ezért a svéd közszolgálati televízió, az SVT egy érdekes vázlat kiszivárogtatásával próbálta meg csillapítani a rajongók éhségét.


“A lehető legmagasabb kaliberű show-t fogjuk ajánlani a nézőknek, olyan dizájntervezéssel, mellyel az előadók szinte közvetlen kapcsolatba kerülhetnek a közönséggel. Látványos lesz és intim, ugyanakkor teljesen újszerű” – fogalmazta meg gondolatait Martin Österdahl, az Eurovíziós Dalfesztivál ügyvezető producere. Hozzáfűzte, hogy a fontosabb változások közül az egyik az lesz, hogy ülve a helyszínen már nem lehet nyomon követni a rendezvény eseményeit.

“A rajongók hozzák a bulit. Hatalmas részét képezik a műsornak, ők fogják uralni a parkettet. Azért, hogy minél nagyobb élményben lehessen részük, eltüntetjük az üléseket a színpad körül, így hozva közelebb őket a fellépőkhöz.” A hatásra egy kifutóval is ráerősítenek, ami ez eddigiekhez képest is jócskán benyúlik a tomboló tömeg terébe.

A képet vizsgálva az első és legszembetűnőbb régi-új elem, hogy a színpad a szögletes bakui után ismét kör alakú lesz. A rajzon megjelenő feliratok is beszédesek – elárulják, hogy lesz egy úgynevezett kiterjesztett előadói tér, az ezzel kapcsolatos konkrétumok azonban váratnak még magukra.

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eschungary.hu, eurovision.tv