Ismét nagy csata várható! Íme A Dal harmadik elődöntőjének fellépői

Újabb tíz jelölttel, köztük újoncokkal és újrázókkal érkezik A Dal szombati, harmadik elődöntője.

A február 16-i műsorban Brasch Bence, Burai Krisztián, Cserpes Laura, a Flash Travel, Hoffman Mónika, Mohamed Fatima, Polyák Lilla, Puskás Peti, Radics Gigi és a United versenyez a továbbjutásért.

Bemutatkozik a február 16-i mezőny:

 

Brasch Bence – „Túl egyszerű”

A 2009-es Csillag születikben felfedezett énekes-színész Lola partnere, SP és Fluor Tomi barátja, akit valódi tinisztárként tisztelnek a rajongói. Pedig a 21 éves Bence karrierje többet ígér annál, hogy ennyivel elintézhetnénk. Már kisiskolásként népdalversenyeken csillogtatta tehetségét, miközben zeneiskolában tanult és játszott az iskolája színjátszó körében is. Kamaszként musicalekben szerepelt és neves előadók mellett képezte magát, az érettségi évében pedig énekesként is bemutatkozott a tehetségkutató műsorban. Még nem töltötte be a 19-et, amikor első kislemeze megjelent.

Tudj meg többet róla és a dalról! Klikk ide!

 

Burai Krisztián – „Született szívtörő”

Krisztián már gyermekkorában énekes-táncos előadásaival turnézta végig közelebbi pátriája, Békés megye versenyeit. Ám hamar kiderült, hogy Kicsi Nyúl – mert ezen a néven kezdett szólókarrierbe – a zeneszerzés területén legalább akkora tehetséget mutat, mint előadóként. A fővárosba költözve profi hangstúdiókban vállalt munkát, s közben országos hírnévre tett szert előbb a Megasztár majd a Voice versenyzőjeként. Több dalt írt már Igninek és Kállay-Saunders Andrásnak, a versenyeken is saját szerzeményekkel szerepel.

Tudj meg többet róla és a dalról! Klikk ide!

 

Cserpes Laura – „Élj pont úgy”

Laura véletlenül csöppent a színészet világába: az utolsó pillanatban jelentkezett a Véletlenül szándékos című film válogatására, mégis neki adták a főszerepet, sőt a főcímdalt is ő énekelhette el. A többség exférjén, a Megasztárban felbukkant Fekete Dávidon keresztül ismerte meg. Laura is szerencsét próbált a tehetségkutatóban, de eleinte sikeresebbnek bizonyult színészi karrierje: Dávid klipjeiben és a Barátok köztben egyaránt láthattuk szerepelni. Tavaly mutatta be első saját dalait, köztük a Most kezdődik el címűt – értve ez alatt önálló karrierjét is.

Tudj meg többet róla és a dalról! Klikk ide!

 

Flash Travel – „Soha ne add fel az álmaidat”

A zenekar egy amolyan „super group”, minthogy a formáció tagjai több évtizedes szakmai múlttal a hátuk mögött alapították a bandát. László Viktor (Sexepil), Simó Tamás (UP!), Szabó Elemér (Free Pozitív), Szabó András (FreshFabrik) és Újvári Péter (UP!) az elmúlt éveket folyamatos dalszerzéssel töltötte, és terveik szerint ez év tavaszán megjelentetik debütáló albumukat is. A tervezett lemezen ráadásul olyan énekesek, előadók szerepelnek a fix zenekari formáció „ékköveiként”, mint Rúzsa Magdi, Kiss Tibi és Sena.

Tudj meg többet róluk és a dalról! Klikk ide!

 

Hoffman Mónika – „Hullócsillag”

Édesapja svéd, édesanyja magyar, és bár Mónika a svédországi Malmőben született és nőtt fel, magyarul és angolul is kiválóan beszél. Nemcsak több országban, hanem több zenei műfajban is otthon érzi magát. Már bejárta a fél világot, mire – gyökereit keresve – 2005-ben a Megasztárba is jelentkezett. A műsorban döntős lett, de neki sokkal fontosabb volt az érzés, hogy a svéd után a magyar közönség is megismerhette. Szerepelt az 56 csepp vér című musicalben, és a verseny óta két lemezt is kiadott, amelyeken jazz- és popénekesnőként egyaránt bemutatkozott.

Tudj meg többet róla és a dalról! Klikk ide!

 

Mohamed Fatima – „Nem baj”

Az egyiptomi származású Fatimát régről ismerheti a közönség, hiszen a Fekete Vonat énekesnőjeként már fiatalon komoly sikereket ért el. Az együttesnek négy lemeze jelent meg 2004-es felbomlásáig, Forró a vérem című dalukkal egy európai dalversenyen is bemutatkoztak. Miután elment a vonat, Fatima Londonba költözött, és készült a visszatérésre, amire tavaly kapta meg az esélyt a Voice-ban, a sorozat első élő show-jából azonban kiesett a versenyből. A hírek szerint hangszálgyulladással küzdő énekesnő azonban nem adta fel szándékát, hogy újra meghódítsa a magyar színpadokat.

Tudj meg többet róla és a dalról! Klikk ide!

 

Polyák Lilla – „Valami más”

A győri születésű musicalénekesnő a Színművészeti elvégzése után a bécsi Theater an der Wienben kezdte karrierjét. Első nagy szerepét, a Mozart! Waldstätten bárónőjét azóta több dalszínházban is alakította. Az ezredforduló után Magyarországon folytatta karrierjét, az Operettszínház előadásain Anna Karenina és Sissy szerepét énekelte, de fellépett a Rómeó és Júliában és A Szépség és a szörnyetegben is. A bonviván Homonnay Zsolttal két kisfiúk született, de az anyaság nem szakította meg karrierjét, mi több, mesefilmekhez és mesemusicalekhez is kölcsönözte legendás énekhangját.

Tudj meg többet róla és a dalról! Klikk ide!

 

Puskás Peti – „Amíg a tűz ég”

Dalokat ír, koncertezik, zenés és prózai szerepekben lép színpadra, sőt tévéműsorokat is vezet Puskás Peti – röviden tehát énekes-színészként lehet bemutatni a 28 éves előadót. Petit a 2006-os Megasztárban ismerte meg a közönség, ahol az előadói mellett már dalszerzői tehetségéről is számot adott. Színészként az 56 csepp vér című musicalben láthattuk először. Alakította azóta a fiatal Freddie Mercuryt és Szent Imre herceget, a Made in Hungária és a Casting minden színészeként pedig újra a tehetségkutatók világában találta magát. Műsorvezetőként szerepet kapott az M2 kamasz képernyősöknek hirdetett versenyében is.

Tudj meg többet róla és a dalról! Klikk ide!

 

Radics Gigi – „Úgy fáj”

A tavalyi Megasztár mindössze 16 éves győztese üstökösként robbant be a hazai könnyűzenei életbe. Nem sokkal a tehetségkutató műsor után Quincy Jones is felfigyelt tehetségére és meghívta Montreux-be a Jazz Fesztiválra. Tavaly novemberben megjelent első nagylemeze, a Vadonatúj érzés, amelyre több nemzetközileg elismert szerző és producer is készített dalokat (mint David Elliot vagy Skylar Thomson), akik személyesen is találkoztak Gigivel Los Angelesben. Gigi novemberben teltházas koncerttel mutatta be új lemezét, mely máris elsöprő sikernek örvend.

Tudj meg többet róla és a dalról! Klikk ide!

 

United – „Tegnap még más voltál”

Az eredetileg Acid Company néven 14 éve alapított zenekar már Az első című első albumával felhívta magára a figyelmet, számos slágerüket – mint a Nincs ősz, nincs tél, vagy a Hófehér jaguár – azóta is játsszák a rádiók. A Pély Barna, Mits Gergő, Vadász Péter és Romhányi Áron alkotta formáció 2001-es, második lemeze az elsőhöz hasonlóan Arany Zsiráf-díjat érdemelt, erről a lemezről származik a Hajnalban még a Nap is más című, szintén gyakran játszott slágerük. A 2004-es Graffiti után az idők szavára hallgatva már a zenekar honlapján „adta ki” negyedik albumát a funk-rock banda.

Tudj meg többet róluk és a dalról! Klikk ide!