Ámokfutás, amit Janicsák Veca csinál?

Rakonczai Vikor nem tett lakatot a szájára, amikor a véleményét kérdezték a második elődöntő dalairól.

Rakonczai Viktor, A Dal 2013 zsűritagjaként és ismert zeneszerzőként nem rejti véka alá véleményét, ha éppen ő valamit máshogy hangszerelne a versenyzők dalaiban.

A Dal második elődöntője után, a kulisszák mögött nyilatkozva azt is elárulta, mit változtatna meg ByeAlex középdöntőbe jutott dalán, a Kedvesemen vagy hogy épp mit gondol Janicsák Veca szintén középdöntőbe szavazott Új generáció című szerzeményéről.

„Én ByeAlex dalában el tudnék képzelni egy kis hegedűt, ami nem változtatná meg a dal jellegét, de mégis kicsit jobban szárnyalna tőle. Szerintem érdemes elgondolkozni azon, hogyan hangozna egy kis hegedű, ha nem is rögtön az első, de mondjuk a második refrén alatt” – nyilatkozta Buda Marcinak, A Dal backstage riporterének Rakonczai.

Viktor azt is kifejtette, Janicsák Veca dalát egyfajta „zenei ámokfutás”-nak tartja, véleménye szerint a második refréntől annyi elvarratlan szál van a nótában, hogy akárhányszor hallgatja meg, még mindig nem tudja előre, hogy mi fog történni. Az Új generáció című dalból ítélve azt is sikerült megállapítania, hogy Veca valószínűleg nagy rajongója lehet a Muse nevű brit rockbandának, amit Veca mosolygó bólogatással erősített meg.