A siker kapujában - I. rész

Fordulóponthoz érkezett az Eurovízió magyarországi története

Fordulóponthoz érkezett az Eurovízió magyarországi története: A Dal bekerült az év legnézettebb műsorai közé. Eddig mindig bizonytalan volt a helye az itthoni közéletben, mostantól azonban nincs megállás. A cél a győzelem. Persze most sokan jönnek azzal, hogy ez képtelenség, mert elhagyatott, sanyarú sorsú népként a politika játszóterén semmi esélyünk nincs, és amúgy is minden értelmes ország komolytalanra veszi a figurát. Tény, hogy a jelenlegi szavazási rendszerben a politikai szimpátiák és egyéb kapcsolatok is szerepet játszanak, és az is, hogy nálunk még csak most alakul ki a hagyománya az Eurovíziónak. Ha egy-egy májusi szombat estén csalódunk is, tanulni kell belőle. Meg lehet tanulni előre is! - jöjjön néhány megfontolandó gondolat vixtől!

Kedves nézők, olvasók, előadók, dalszerzők, producerek, menedzserek, kedves zenészek! Az eurovíziós szezon kellős közepén járunk, de még nem esett szó arról, mit is ad nekünk az egyetlen összeurópai showműsor.


Gyakran előjön az a hozzáállás, hogy a politikáról szól az egész Eurovízió, és amúgy is, a blokkszavazás miatt már előre lejátszották a dolgot. Ezt cáfolja, hogy minden évben más ország nyer, és a stabil egymásra szavazók (például Görögország-Ciprus) az egész verseny kimenetelét amúgy sem döntik el. Egyébként is, a tavalyi nyertes Svédország 2010-ben a döntőbe sem jutott be.

 

A folytatásért klikkelj ide, a Dal hivatalos blogjába!