Erős mezőnnyel dobbant A Dal második elődöntője

Hatalmas buli, rengeteg ismert név A Dal szombati, második elődöntőjében.

A február 9-i versenyben Gáspár Laci és a Plastikhead, Odett, Szabó Ádám, Völgyesi Gabi, Éliás Gyula, Ramóna ,,Rami”, Vastag Tamás , ByeAlex, Janicsák Veca, Kállay-Saunders András szállnak versenybe az Eurovíziós Dalversenyen való indulásért.

Hatalmas buli, rengeteg ismert név A Dal szombati, második elődöntőjében. Bemutatkozik a február 9-i mezőny:


Gáspár Laci & Plastikhead - A szeretet él 

Magyarország egyik legismertebb férfi előadója, több mint 3000 koncerttel platina és aranylemezekkel a háta mögött a Plastikhead nevű formációval karöltve nevezett A Dalba, A szeretet él című közös szerzeményükkel. Tudj meg többet róla és a Dalról! Klikk ide!


Odett - Ne engedj el

A 24 éves énekesnő zsenge kora ellenére máris számos szakmai sikert zsebelhetett be: 2009-ben az Év Felfedezettje kategóriában Magyar Zenei Díjra jelölték Pontos című albumáért, 2011-es Hanyatt című száma az MR2 Petőfi rádió, és a Class FM top listáiban hónapokig szerepel, a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének listáján 4. helyezett, egymillió feletti letöltést ér el a YouTube-on, a magyar iTunes első napján, a letöltések alapján szintén negyedik helyezést ér el. 2012-ben ’ELLE young talent’ díjra jelölik, 2013-ban pedig esélyes a Glamour Women of the Year díjára. Legutóbb Szajki Péter Nejem nőm csajom című filmjének végefőcím dalát énekelte, a Dalba Ne engedj el című dalával pályázik.  Tudj meg többet róla és a Dalról! Klikk ide!


Szabó Ádám - Hadd legyen más 

Szabó Ádám, a Zeneakadémia hallgatója, országszerte ismert harmonikás, a tévénézők a Csillag születik című tehetségkutatóból is ismerhetik, de a világot jelentő deszkákon is bizonyított már. A Turay Ida Színház Spirit Kamaraszínháza a Millenáris Teátrumban mutatta be Moliére: A mizantróp című színművét, rendhagyó  módon zenés változatban, a Quimby közismert dalaival, amelyben Ádám egy "aranyifjút" játszott és a dalokat nem csak játszotta harmonikán, de énekelte is. Most Hadd legyen más című dalával hallat újra magáról a szombati A Dalban.Tudj meg többet róla és a Dalról! Klikk ide!


Völgyesi Gabi - Csak te légy

A Unique énekesnője a 1992-es „Tini Sztár Kerestetik” című, országos méretű tehetségkutató  versenyen aratta első nagyobb zenei sikerét, majd a Kovacsics Ádámmal és Ferbár Zsolttal alkotott hármas formációval négy stúdióalbumot is megjelentettek. Gabi nem elégedett meg a zenei pályafutással: 2005-ben egy tévéfilmben szerepelve a Tüskevár helyszíneit járta végig, 2006-ban pedig ráadásként jogi diplomát is szerzett. Unique-os szerző- és élettársával, Kovacsics Ádámmal közös munkájuk a Csak te légy című versenydal is, amellyel benevezett az Eurovíziós Dalfesztivál idei nemzeti döntőjébe.Tudj meg többet róla és a Dalról! Klikk ide!


Éliás Gyula - Mindhalálig várni rád

Éliás Gyula a 90-es évek elején tűnt fel a magyar popvilágban Éliás Jr. néven. Játszott klubzenekarokban, de külföldön is kamatoztatta tehetségét: Rómában, Barcelonában, Liverpoolban és Stuttgartban fesztiválokon, roadshow-kon hallhatta a közönség. Hazatérve a Zeneakadémia jazz-ének szakán csiszolta tovább hangját, s később olyan előadók koncertjein lépett fel vendégként, mint Gáspár Laci, Váci Eszter, Takács Tamás, Somló Tamás, Charlie, Rúzsa Magdi és Tóth Vera vendégeként is. A magyar zenei szcénában énektanárként is jól ismert és elismert: ő készítette fel a Megasztár, a Csillag Születik és az X-Faktor több szériájának versenyzőit. Közülük nem eggyel most versenyre is kelhet a "Mindhalálig várni rád" című dallal, amellyel az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti döntőjének színpadán láthatjuk újra az énekest. Tudj meg többet róla és a Dalról! Klikk ide!

 

Ramóna ,,Rami” - Puzzle

23 éves Rami”, azaz Hideg Judit Ramóna tehetségére 2008 márciusában figyeltek fel. Bemutatkozó dala, a „Szeress forrón!” után a Szívemet a szemeidért, a Miért sír a szél és a The Fun Starts előadójaként hallhattunk róla. A feltörekvő fiatal énekenőt 2011-ben már a VIVA COMET-en a” legjobb női előadó” kategóriában jelölték, és felkérték a Magenta divatcég egyik kollekciójának arcává is.

2012-ben meghallva az Eurovíziós dalfesztiválra való jelentkezés lehetőségét, Rami elkezdte Kálmán Tamással az új dal készítését. A „Puzzle” című dal saját ötletek alapján íródott két nyelven: angolul és magyarul. A dal mondanivalója,hogy az élet olyan, mint egy puzzle, össze kell rakni a darabokat, igaz néha nehezen találjuk az oda illő részeket, de végül összeáll a kép. A klip forgatását 2013 februárjára tervezik. Tudj meg többet róla és a Dalról! Klikk ide!

 

Vastag Tamás - Holnaptól 

A veszprémi születésű Vastag Tamást – aki a maga 21 életévével még csak nem is a mezőny legfiatalabbja – a 2010-es X-Faktorban ismerhette meg az ország. A bátyjával, az X-Faktor győztes Vastag Csabával közösen énekelt Őrizd az álmodcímű dalukat tavaly az év dalának választották a Fonogram-gálán, és díjazták a dalból készült klipet is. Szintén slágerlistás lett Vastag Tamás tavalyi – ezúttal már önállóan előadott – dala, a Soha még, így nem csoda, hogy a fiatal énekes bizakodva tekint a jövőbe, ezért Holnaptól című új dalával nevezett az Eurovíziós Dalfesztivál idei nemzeti döntőjébe. Tudj meg többet róla és a Dalról! Klikk ide!

 

ByeAlex - Kedvesem (Zoohacker Rmx)

Alex egész életében kereste az utat a zenéhez, minden lehetőséget megragadott, hogy dalokkal fejezhesse ki magát. Első titkos nótáját valamikor 11 éves korában költötte, s a zene azóta is folyamatosan jelen van az életében. Alex szeret pepecselni a témákkal, örök elégedetlen, keserédes, cinikus, de mégis mulatságos figura, akivel nehéz dűlőre jutni. Nem is véletlen, hogy a következő dal, a Messziről írásába már a türelmetlen Petőfi Rádió hallgatói is beszálltak, összedobták a személyes történeteket a szöveg élményanyagának, és hétről hétre segítették a döntésben, hogy melyik versével és refrénnel szólna jobban a nóta...

Végeredményben a hallgatóság  és Alex egészen lírai hangvételű dalt alkottak közösségileg, így nem is volt kérdés, hogy mivel fog nevezni ByeAlex az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti dalválasztó műsorába. Szem nem marad szárazon, ha meghallgatja a zsűri és a közönség „Kedvesem”  című dalát! Tudj meg többet róla és a Dalról! Klikk ide!

 

Janicsák Veca - Új generáció 

A Z’zi Laboros Janicsák István tehetséges „kislánya a 2010-es X-faktorban hívta fel magára az ország figyelmét. Első lemeze „Az első X” címmel jelent meg, mely az élő adások dalait tartalmazza. 2011 első  hónapjaiban végig az első helyen állt a Mahasz Top 40 albumeladási listáján, lemeze dupla platina lemez lett, majd a CD a 2011-es MAHASZ éves összesített toplista első helyén végzett. Elismertségét jól mutatja az is, hogy Kovács Ákos meghívta 2011. tavaszi Aréna koncertjére, hogy duettet énekeljenek, és a világsztár Seal is Vecát választotta 2011. júliusi budapesti koncertje felvezető előadójaként. Tudj meg többet róla és a Dalról! Klikk ide!

 

Kállay-Saunders András - My baby

A magyar édesanya és amerikai édesapa gyermekeként született, 28 éves énekes-dalszövegíró  2010-ben, a Megasztár 5. szériájában robbant be a köztudatba, ahol a legjobb öt versenyző közé került. A tehetségkutató  óta sorra jelennek meg dalai és videoklipjei: 2011-ben a Csak veled és angol verziója, a Fly, majd még ugyanebben az évben az I Love You, amellyel az énekes a tavalyi műsornak elődöntőjébe is bejutott.

Tavaly januárban mutatta be Take Me Away című dalát, és tavaly nyáron jelent meg Rebstarral, az iráni származású svéd rapperrel készült közös dala is, aTonight. Legújabb, "My Baby" című dalának karácsony előtti bemutatását már komoly rajongói tábor várta, nem csoda, hiszen András ezzel a dallal jelentkezett 2013-ban az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti döntőjébe. Tudj meg többet róla és a Dalról! Klikk ide!