"Esélyek" a blogból

MéDia írása az adal2013.postr.hu oldalon

 

Mi lenne, ha egyszer úgy mérnék meg az induló dalokat, hogy mondjuk, nem árulják el, mely nemzet nevezte annak előadóját? - egy kósza ötlet MéDiától.

 

Friss hír a nagyvilágból, hogy vasárnap komoly nemzetközi zenei sikert ért el egy Amerikába szakadt honfitársunk, Szűcs Gábor, művésznevén Little G Weevil.


A rangos memphisi blues-versenyen, az International Blues Challenge-en lett legjobb a szóló/duó kategóriában, s egyúttal a legjobb gitárosnak is választották a magyar fiút. (Ezúton is gratulálunk, Gábor!) 

A Lángoló Gitárok blogon a vele készült interjúban így nyilatkozott, mikor a kérdező arról faggatta, hátrányt jelentette-e magyar származása a pályáján? "A tapasztalatom az volt az elmúlt tíz évben, hogy ezzel eleve hátrányból indulok. Mondok egy példát! Amikor elkezdtünk játszani Memphisben és úgy mutattak be a koncert előtt, hogy Little G Weevil Magyarországról, akkor szépen mindenki udvariasan megtapsolt. Viszont ha nem mutattak be így, és azt hitték amerikai vagyok, akkor álló ováció fogadott. Ez persze baromi szarul esett, mert nem értettem mi a különbség. Sajnos ahogyan a show-biznisz, úgy a bluesbiznisz is ilyen, ezzel a háttérrel egyszerűen hátrányból indulsz."


Olvasd tovább a Dal hivatalos blogjában. Klikk ide!