Odett

Bár eredetileg divattervezőnek készült, már gimisként a Megasztárban lépett fel a zalai származású Polgár Odett, míg végül 18 évesen, az Odett és a go girlz! formáció megalapításakor végleg az énekesi pálya mellett döntött. A Takáts Eszter és Varga Zsuzsa énekesnőkkel alkotott trióval Odett 2008 októberében adta ki első, Pontos című albumát.

2010-ben már Odett néven mutatott be önálló kislemezt az énekes, ez volt a Pötty a kockán, amelyhez az előző albumhoz hasonlóan Müller Péter Sziámi írta a szövegeket és Polgár Péter szerezte a zenét. A kislemezhez tartozó videót (Vesztőhely) Pater Sparrow filmrendező készítette, mely több mint negyedmilliós letöltést ért el. Odettet ekkor már egyre gyakrabban hívták koncertezni a nagyobb hazai zenei fesztiválokra és a Music Television programjaira is.

Első önálló nagylemezét 2011 őszén jelentette meg Hanyatt, homlok, egyenes címmel, melynek munkálataiba a Müller-Polgár duó mellett Takács Zoltán Jappán zenei producer is beszállt. A lemezen mutatkozott be szövegíróként Odett (Reach out), a Hanyatt című szám pedig a Petőfi Rádió és a Class FM toplistáiban hónapokig szerepelt. Az album Van az a pillanat című számából klip is készül Pater Sparrow rendezésében, amelyben Nagy Marcell, a Sorstalanság főszereplője alakította Odett partnerét. A dal a Petőfi Rádió és a Class FM, valamint számos vidéki adó kiemelt rotációjába került.

Időközben Odett egy évig a Realistic Crew zenekarral is fellépett, sőt ő énekelte a Társasjáték című sorozat (HBO) főcímdalát is, hasonlóan Szajki Péter Nejem, nőm, csajom című filmjének végefőcímdalához. Tavaly ősszel jelent meg – már egy új zenei korszak hírnökeként – Fantom című dala, melynek videóklipje a VIVA hivatalos slágerlistáján elérte az első helyet. Az énekest a zenei adó decemberében indult sorozata, A stáb a tanyán szereplői közé is beválasztották.

Odett „Engedj el” című, Kovács Gergővel, Takács Zoltánnal és Fátyol Kamillával közös szerzeményével nevezett az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti előválogató műsorába.