Brasch Bence

A mosonmagyaróvári származású Bence már gyakorlott színpadi előadónak számított, mire a 2009-es Csillag Születik tehetségkutató versenyben a tévénéző közönség is megismerte. Lola partnere, SP, Fluor Tomi, Istenes Bence és Barbee barátja, akit valódi tinisztárként tisztelnek a rajongói. Pedig a még mindig csak 21 éves énekes-színész karrierje biztosabb alapokra épül és jóval többet is ígér annál, hogy ennyivel elintézhetnénk a kérdést.

Bence már kisiskolásként megyei és országos népdalversenyeken csillogtatta tehetségét, miközben zeneiskolában tanult szolfézst és hegedűn játszani. 12 évesen bekerült iskolája színjátszó körébe, ahol felfigyelt rá a helyi színház vezetője, és el is hívta a Légy jó mindhalálig című musicalbe énekelni és játszani. Nem sokkal később már az Országos Musical Kurzuson találta magát, ahol mások mellett Éliás Gyulától és Feke Páltól tanulhatott, és bizonyíthatott a Székesfehérvári Vörösmarty Színház színpadán is.

Gimnazistaként a Kisfaludy Napok vers- és prózamondó, illetve ének kategóriáiban vitte haza sorra a díjakat, miközben énekesként és musicalszínészként is képezte magát a Kővirágok Énekiskolában. 18 évesen mutatkozott be a Csillag születik tévés tehetségkutató műsorban, és még nem töltötte be a 19-et, amikor első kislemeze, a „Szükségem van rád” megjelent, rajta a „Szívem nem hátrál” című saját dalával, Szabó Zé és Molnár Tamás szerzeményével. Még ebben az évben megkapta „Az év felfedezettje” díjat a BRAVO Otto gálán, de felléphetett a VIVA Cometen is első saját dalával.

Azóta sorra jelennek meg a történetükben többnyire sikertelen szerelmi kalandokat bemutató videoklipjei (A szívem nem hátrál, Fogadj el így, Játék), amelyre nem csak magánéletével cáfol rá az időközben érett előadóvá cseperedő Brasch Bence, hanem legújabb, tavaly ősszel bemutatott „Túl egyszerű” cím dalával és klipjével is. Ezzel a dallal, Szakos Krisztián és Éder Krisztián (SP) szerzeményével nevezett az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti dalválasztó műsorába az énekes-színész.