ByeAlex

Alex egész életében kereste az utat a zenéhez, minden lehetőséget megragadott, hogy dalokkal fejezhesse ki magát. Első titkos nótáját valamikor 11 éves korában költötte, ami talán még meg is lehet valahol egy kazettán, de sosem mutatta meg senkinek… 15 éves lehetett, amikor megkomponálta első – akkor épp elektronikus – témáit valami ócska zeneszerkesztőn, de ezek szintén az „asztalfiókban” landoltak.

A gimnázium végén pár haverral zenekart is alapított, amely óriási sikertelenségnek örvendett, hiszen egy dalt sem raktak össze, pedig Alex sokat írt már akkor is. Az egyetem alatt a Love Story Bar nevű felállással sok próbát és néhány demózást is megélt, de messzebbre ezzel a történettel sem jutott.

Ennek az időszaknak a terméke azonban első saját dala is, melyet már a nagyközönségnek is megmutatott, a Csókolom! Alex szeret pepecselni a témákkal, örök elégedetlen, keserédes, cinikus, de mégis mulatságos figura, akivel nehéz dűlőre jutni!

Nem is véletlen, hogy a következő dal, a Messziről írásába már a türelmetlen Petőfi Rádió hallgatói is beszálltak, összedobták a személyes történeteket a szöveg élményanyagának, és hétről hétre segítették a döntésben, hogy melyik versével és refrénnel szólna jobban a nóta...

Végeredményben a hallgatóság és Alex egészen lírai hangvételű dalt alkottak közösségileg, így nem is volt kérdés, hogy mivel fog nevezni ByeAlex az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti dalválasztó műsorába. Szem nem marad szárazon, ha meghallgatja a zsűri és a közönség „Kedvesem” című dalát!