Background

„Organikus Electropop”-ként jellemzi zenéjét a Background zenekar, amelyet néhány könnyűzenére is nyitott jazz-konzis gründolt alig több mint másfél éve. Tulajdonképpen nem is volt más a céljuk, minthogy elektronikus zenét játsszanak élőben, biztos hangszeres tudásuk birtokában.

„Izgalmas és óriási lehetőség, hogy olyan zenéket alkotunk, amik kifejezik az érzelmeimet, de 21. századi módon szórakoztatnak” – magyarázza motivációjukat a frontember Eszes Viki.

Kortárs szárnyalás, viccesen komoly zenei kísérlet, amely szolidan üldögélve és háton pörögve is roppant élvezhető. A Farkas Áron (basszusgitár), Berkó Gábor (billentyűk), Horváth Bálint (gitár), Geröly Mátyás (dobok) és az idézett énekes alkotta elektrokvintett gyorsan elnyerte az újdonságokra nyitott közönség tetszését, győztek a Brains remixversenyen és a Talentométer tehetségkutatón, sőt remek koncertet adtak nemrég a Petőfi Rádió Akusztik című sorozatában is.

Az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti dalválasztó műsorába a "Neonzöld" című dalukkal neveztek, vagy ahogy ők mondják: egy csomag boldogsággal és pozitív energiával.

Nézz be a videótárba!

***

“Organic Electropop” – this is how the band describes their music. Background were formed one and a half years ago by Viki Eszes (vocals), Áron Farkas (bass), Gábor Berkó (keyboards), Bálint Horváth (guitar) and Mátyás Geröly (drums). They were all jazz conservatory students with an open mind for electronic live music. A contemporary music experiment, funny and sincere at the same time. Their song “Neonzöld” (Neon Green) is a package full happiness and positive energy.