Palcsó Tamás

A 26 éves énekes-színészt a Megasztár második szériájában ismerte meg az ország, az akkor még repülőgép-műszerésznek tanuló szakiskolás fiú hatalmas szavazatfölénnyel, vigaszágon került a tehetségkutató döntőjébe, ahol végül szoros versenyben a második helyen végzett.

A tévéműsor után gyorsan beindult a karrierje: 2005 nyarán megnyerte a legrangosabb ifjúsági közönségszavazást, a Bravo Otto 2005 Év felfedezettje díjat, majd 2006-ban ő lett az év férfi előadója. A Popcorn díjkiosztóján megszavazták az év kedvenc előadójának, a Viva Comet-en pedig jelölt volt az év férfi előadója kategóriában.

2006-ban eljátszotta Rómeó szerepét az 56 csepp vér című rockmusicalben és filmben, és ebben az évben jelent meg a Megfordult a világ című bemutatkozó albuma, majd még ez év nyarán az Álmok közt című lemeze is. Többször indult az M1 Csináljuk a fesztivált című dalversenyen, amelynek 2008-as szériáját meg is nyerte. 2008-ban megjelent második albuma is Visz az út címmel. Időközben elvégezte a McDaniel College amerikai egyetem közgazdász szakát, majd a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció-médiatudomány mesterszakán diplomázott.

Az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti dalválasztó műsorába Tabár Istvánnal közös szerzeményével, az "Ezt látnod kell" című dallal nevezett az énekes. 

 

Nézz be a videótárba!

***

The 26 year old singer and actor first appeared at the second edition of the talent show Megasztár when he was still an aircraft technician student. After the tv-show where he reached 2nd place his musical career kicked off: he won one award after the other from Viva Comet to Bravo Otto. In 2006 he starred in a Hungarian rock musical and movie and his first album was released at the same time. Since then Tamás successfully graduated as economist. His song for A Dal “Ezt látnod kell” (You have to see this) is a joint composition with István Tabár.