Puskás Peti

Dalokat ír, koncertezik, zenés és prózai szerepekben lép színpadra, illetve televíziós műsorokat is vezet Puskás Peti – röviden tehát énekes-színészként lehetne bemutatni az amúgy remek szervező hírében is álló, 28 éves előadót.

Petit a 2006-os Megasztárban ismerte meg a nagyközönség. „A szüleim színészek, nekem ők segítettek helyretenni a dolgokat magamban. Megértették velem, hogy amit 21 évesen elértem, az nem a karrierem csúcsa, hiszen ezt a szakmát egy életen át tanulni kell” – meséli a korszakról egy interjúban. Megfogadva a szülői tanácsokat Peti minden területen kemény munkába kezdett; ő volt például az egyetlen a megasztárosok közül, aki már a tehetségkutató első, vidéki turnéján is saját szerzeménnyel lépett fel, a Lépteid című dallal. Mi több, videoklipjei is gyakran saját forgatókönyv alapján, saját rendezésében készülnek.

A műsorban szerzett népszerűségét igyekezett színészként is kamatoztatni: még 2006-ban bemutatkozott az 56 csepp vér című musicalben és filmben. Miközben folyamatosan koncertezett, a verseny után egy évvel megjelenttette „A lemez”-t, első saját albumát, amelyen már szövegíróként és zeneszerzőként is közreműködött. Szerepelt azóta szappanoperában és zenés darabokban, alakította a fiatal Freddie Mercuryt és Szent Imre herceget, de nem kerülték el a filmszerepek sem: a Made in Hungária és a Casting minden színészeként újra csak a tehetségkutatók világában találta magát.

Puskás Petit azóta sem kerülik el a megmérettetések. Tavaly műsorvezetőként kapott szerepet az M2 a P@dtársat keresünk! című, kamasz képernyősöknek hirdetett tehetségkutató műsorában, az idén pedig újra versenyez: "Amíg a tűz ég" című dalával (Csöndör László Diaz - Düki - Puskás Péter) lép színpadra az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti dalválasztó műsorában.