Plastikhead feat Gáspár Laci

A balassagyarmati születésű, 33 éves Gáspár Laci egy iskolai Ki Mit Tud? versenyen aratta első zenei sikerét, ahol az ének kategória nyerteseként basszusgitárral ajándékozta meg az iskolaigazgató. A hangszerrel ismerkedve fedezte fel Laci Marcus Miller, Jaco Pastorius és George Benson muzsikáját, amely a későbbiekben alapvetően meghatározta zenei ízlésvilágát.

Játszott később egy jazz-zenekarban, és énekelt egy Nógrád megyei gospel-kórusban is, előadói kvalitásait azonban ekkoriban, a kilencvenes évek közepén még nem ismerték fel a korszak tehetségkutató műsoraiban. Az énekléssel felhagyva évekig fizikai munkásként kereste a kenyerét Laci, mígnem családja unszolására az ezredforduló után kísérletképpen újra benevezett néhány versenyre. Ennek köszönheti országos ismertségét, és hogy visszatérhetett a zenei pályára, hiszen az első Megasztár bronzérmeseként kiérdemelte a „2004 legjobb férfihangja” címet.

Első albuma "Hagyd meg nekem a dalt" címmel még ez év októberében jelent meg, s pár hét alatt aranylemez, később platinalemez lett. Gáspár Laci azóta is megállíthatatlan, a zenei pályán eltöltött évei alatt az énekes hatalmas karriert futott be. Fellépésről fellépésre jár, és ahol csak tud, jótékonykodik, sőt egy német televíziós megkeresésnek köszönhetően már Európa és a nagyvilág is megismerhette tehetségét. A Deutsche Welle külön sorozatban mutatta be a Németországból indult tehetségkutató sorozat nyertes versenyzőit, akik közül Magyarországon kivételesen nem az aranyérmessel interjúzott, hanem a legérdekesebb sorsú versenyzőnek értékelt Lacival. Az énekes 2008-ban a színház világában is bizonyított: főszerepet kapott a Madách hatalmas sikerrel játszott darabjában, a József és a színes, szélesvásznú álomkabát című musicalben, melyben a rock-király Fáraót alakíthatta.

Az egykori kétkezi munkás mára Magyarország egyik legismertebb férfi előadója lett több mint háromezer koncerttel, platina és aranylemezekkel a háta mögött. Besöpört szinte minden díjat, amely a zenei életben elképzelhető. Kétszer vihette haza az év legjobb férfi előadójának járó gömböcskét a VIVA Comet-ről, kétszer érdemelt Fonogram-díjat, de elismerték a Bravo és a Popcorn olvasói is. 2010. novemberben jelent meg 5. stúdióalbuma "Nélküled semmi nem vagyok" címmel.

A Plastikhead néven ismert lemezlovas-párossal, Tóth Zoltánnal és Vékony Zoltánnal 2011 óta dolgozik több-kevesebb rendszerességgel Gáspár Laci, aki Orbán Tamás szövegére írt „A szeretet él” című dalukkal nevezett az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti döntőjébe.