Magyarország versenyzője a második elődöntőben lép színpadra

A magyarországi selejtező győztese a második elődöntőben, vagyis május 16-án lép színpadra az Eurovíziós Dalfesztiválon a svédországi Malmőben. Magyarország egyébként Lettországgal, Azerbajdzsánnal, Máltával, Izlanddal, San Marinóval, Macedóniával, Finnországgal, Bulgáriával, Izraellel, Norvégiával, Albániával, Svájccal, Grúziával, Görögországgal, Örményországgal és Romániával került egy csoportba. 


Az első malmői eldöntő  május 14-én lesz. A résztvevők: Dánia, Horvátország, Ukrajna, Hollandia, Ausztria, Szlovénia, Észtország, Oroszország, Litvánia, Szerbia, Írország, Fehéroroszország, Ciprus, Montenegró, Belgium és Moldova. A két elődöntőből tíz-tíz dal jut a május 18-ai döntőbe, ahol már ott van az öt kiemelt, egyenes ági bejutó: Németország, Spanyolország, Franciaország, Nagy-Britannia és Olaszország, valamint a házigazda Svédország.

A három egykori szovjet tagköztársaság (Ukrajna, Oroszország és Fehéroroszország) egyébként egy elődöntős csoportba került, akárcsak a négy volt jugoszláv tagköztársaság, valamint a.három kaukázusi ország, Azerbajdzsán, Örményország és Grúzia.

1. elődöntő első fele: Dánia,Horvátország,Ukrajna,Hollandia,Ausztria,Szlovénia,Észtország,Oroszország

1. elődöntő 2. fele:
Litvánia,Szerbia,Írország,Fehéroroszország,Ciprus,Montenegró,Belgium,Moldova

Az első elődöntőben szavaz:
Egyesült Királyság,Svédország,Olaszország

2. elődöntő 1. fele:
Lettország,Azerbajdzsán,Málta,Izland,San Marino,Macedónia,Finnország,Bulgária

2. elődöntő 2.fele:
Izrael,Norvégia,Albánia,Magyarország,Svájc,Grúzia,Görögország,Örményország,Románia

A 2. elődöntőben szavaz:
Spanyolország,Franciaország,Németország