Mrs. Columbo

Könnyed, vidám, bohókás, mégis igényes, játékos és kreatív – írják magukról a Mrs. Columbo nevű lánybanda tagjai, Galambos Dorina (ének), Sárközy Fanni (zongora) és Hudák Zsófi (nagybőgő), akik a csacsogó csajokat összefogó dobos, Kovács Norbi állandó vendégszereplésével lépnek színpadra műfaji határokat nem ismerő jazz-formációjukkal.

Mert Columbo feleségei alapvetően a jazz világából indulnak ki, ám teszik ezt ismerős dallamokon keresztül, hogy kapaszkodót kínáljanak a laikus fül számára is. Elsősorban nagy slágereket dolgoznak fel jazz-zenekarként, nagyon is élvezhető stílusban. Hasonló utat járnak tehát be a zenében, amilyet a valóságban is végigjárt frontemberük, Galambos Dorina, aki évekkel a Megasztárbeli villámszereplése után bukkant fel csak újra - immár képzett jazzénekesként.

A Mrs. Columbo egyszerre kedvelt fellépője a hazai és külföldi kluboknak, de a zenei- és borfesztiváloknak is. Első lemezük, a tavaly februárban kiadott „(re)make up” különlegessége például, hogy a Beatles-, Doors-, Queen- és Madonna-feldolgozások mellé kapásból egy üveg, a bandáról elnevezett bort is kapunk. Az Ipacs Pince Cabernet Franc borához ráadásul nemcsak a nevüket, hanem a munkaerejüket is adták Columbo angyalai: maguk taposták a szőlőt a szüreten… Az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti dalválasztó műsorába a „Játszd újra!” című saját dalával nevezett a banda.

 

Nézz be a videótárba!

***

Light and fun, yet sophisticated, playful and creative – this is how the members of the girl band Mrs. Columbo describe themselves. The jazz formation consists of Dorina Galambos (vocals), Fanni Sárközy (piano), Zsófi Hudák (doublebass) and all-time guest musician Norbi Kovács (drums) who tries to hold the ever chattering girls together. The band normally covers well-known hits in an enjoyable jazzy style. For A Dal they wrote their own song “Játszd újra!” (Play It Again). Mrs. Columbo are not only regular guests at Hungarian and foreign clubs but also at wine festivals – their first album came together with a bottle of wine named after the band and the Columbo angels claim they even trampled the grapes themselves!