Bogi

A győri származású, még mindig csak 16 éves Nyers Boglárka karrierje két éve, a dömsödi Europop Fesztiválon indult: 9 ország 40 indulója közül érte el a második helyezést a versenyen. Nem is csoda, hiszen már akkor, 14 évesen kész előadónak tűnt.

Az internet népe tavaly már Bogi művésznéven találkozhatott újra az énekessel: Heincz Gábor Learning to let go című – amúgy A Dal tavalyi adásaiban bemutatott – dalának roppant jól sikerül coverjével rögtön 65 ezres nézettséget zsebelhetett be a Youtube-on, ráadásul mindezzel egy alapítványt támogatva… Énekből és marketingből is ötös!

Bognár Tibor menedzselésével (Lola karrierjét is ő indította) Bogi tavaly nyáron énekelte lemezre első saját dalát, Mesehős címmel. Közben elvállalt egy filmszerepet az Indián című filmben (várhatóan tavasszal mutatják be), sőt tavaly decemberben együttest is alakított, aztán irány a Posta, és már küldte is nevezését az Eurovíziós Dalfesztivál idei nemzeti dalválasztó műsorába, ahol Kovacsics Ádám és Bata Adrienn szerzeményével, a "Tükörkép" című dallal lép majd színpadra a gimis tehetség.

 

Nézz be a videótárba!

 

 

***

Boglárka Nyers from Győr is only 16 years old but already has an impressive musical background. At the age of 14 she already won national singing contests and became second at the international Europop Festival two years ago.

She is not unknown to the internet audience as her cover of Biga’s song “Learning to let go” (last year’s 2nd at the Hungarian national final) quickly reached 65,000 views on Youtube. Since then, Bogi played a role in a movie and founded her own band in December. For A Dal 2013 she applied with the song “Tükörkép” (Reflection) written by Ádám Kovacsics and Adrienn Bata.