Polyák Lilla

A győri születésű énekesnő, színésznő még gimnazistaként, 17 évesen költözött Budapestre, hogy az érettségi után nem sokkal a Színház- és Filmművészeti Főiskolán folytassa tanulmányait. Közben egy évet a Győri Nemzeti Színházban töltött, ahol a Padlás című darabban szerepelt. A diploma után a Vígszínházban szerzett gyakorlatot, majd Bécsbe utazott, ahol mér kezdő színészként lehetőséget kapott a Theater an der Wien Mozart!-előadásában.

2001-től újra Magyarországon játszott, az Anna Karenina című musical címszereplője volt, és ebben az időszakban alakította az Elisabeth című musical Sissyjét is az Operettszínházban, de fellépett Pécsett és Debrecenben is a Valahol Európában és a Kabaré női főszereplőjeként. 2003-ban a Budapesti Operettszínház is bemutatta a Mozart!-ot, amelyben Waldstätten bárónő szerepében újrázhatott Polyák Lilla, és ettől kezdve állandó tagja lett az Operettszínháznak.

Homonnay Zsolttal közös kisfiúk, Zsombor születése után, 2004 decemberében lépett újra színpadra. Az Operettszínházban továbbra is játszott a Mozart!-ban és a Rómeó és Júliában, de Lilla alakította Madame de la Nagykomód szerepét A Szépség és a szörnyetegben és a Hello? Igen?! című előadásban a Színésznőt. A Madách Színház Volt egyszer egy csapat produkciójában Christine-t játssza, a Rudolf - az utolsó csók című musical világbemutatójában pedig Stefániát, Rudolf feleségét. 2007-ben munkásságát a szakmai zsűri Gundel-díjjal jutalmazza. 2008-ban, második gyermekük, Bulcsú születése után a József és a színes szélesvásznú álomkabát Narrátora volt, majd az újra műsorra tűzött Anna Karenina címszereplője.

Rendszeresen fellép a Könnyű esti Sértés színészzenekar énekesnőjeként. 2006 decemberében jelent meg Mesemusical-Musicalmesék című lemeze (Janza Katával és Kékkovács Marával közösen), de énekel a Legelő hősei, a Mackótestvér és az Eszeveszett birodalom című mesefilmekben, illetve a Bűbáj című filmben is. 2008-ban Polyák Lilla nyerte az M1 Csináljuk a fesztivált című műsorát a Woman In Love című dallal. 2009 tavaszán jelent meg férjével közös albumuk „Ketten” címmel, mely aranylemez lett. Az év második felében bemutatták a Madáchban a Spamalot című musicalt, melyben Lilla a Tó úrnőjét alakította, majd 2010-től a Rebecca őrült házvezetőnő, Mrs. Danvers szerepében, később a Jézus Krisztus Szupersztár Maria Magdolnájaként láthattuk újra. 2010-ben "Két szív" címmel újabb közös lemezt adott ki Homonnay Zsolttal.

Az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti dalválasztó műsorában Bella Máté, Szente Vajk és Galambos Attila szerzeményével, a „Valami más” című dallal lép színpadra a musicalszínésznő.