Völgyesi Gabi

A budapesti születésű, 35 éves Völgyesi Gabi sok más jelentkezőhöz hasonlóan zsenge gimnazistaként, tehetségkutató műsorban igyekezett felhívni magára a figyelmet – sikerrel, hiszen az 1992-es „Tini Sztár Kerestetik” című, országos méretű tehetségkutató versenyt szólóének kategóriában meg is nyerte.

Igaz, profi énekesi karrierjét nem feltétlenül ennek köszönheti, sokkal inkább későbbi párjának, Kovacsics Ádámnak, aki 1997-ben a Ferbár Zsolttal nem sokkal korábban alapított Unique énekesnőjének kérte fel az addigra a Kada Boys formációval már színpadi gyakorlatot szerzett énekesnőt.

A máig aktív popzenei formáció komoly sikereket könyvelhetett el, az énekesnő érkezése óta négy stúdióalbumuk is megjelent. Gabi nem elégedett meg a zenei pályafutással: 2005-ben egy tévéfilmben szerepelve a Tüskevár helyszíneit járta végig, 2006-ban pedig ráadásként jogi diplomát is szerzett.

Unique-os szerző- és élettársával közös munkájuk a Csak te légy című versenydal is, amellyel benevezett az Eurovíziós Dalfesztivál idei nemzeti döntőjébe.