Vastag Tamás

A veszprémi születésű Vastag Tamást – aki a maga 21 életévével még csak nem is a mezőny legfiatalabbja – a 2010-es X-Faktorban ismerhette meg az ország, ahol (mert egy muzikális családban előfordul az ilyen) éppen saját testvérbátyja, Csaba ejtette ki párbajban a versenyből.

Ez azonban nem szegte Tamás kedvét, hiszen néhány tehetségesebb versenyzőtársához hasonlóan ő is gyors dalírásba kezdett, és kevéssel a verseny után be is mutatta első saját dalát.

2011 őszén, a Hátha lehet még című dalban még ex-Faktorosokkal közösen énekelt Keresztes Ildikó A démon című albumán, a családi vállalkozásban összedobott Őrizd az álmod ugyanakkor már meghozta a fiatal énekesnek az első valódi elismeréseket is.

A Vastag-testvérek munkáját tavaly az év dalának választották a Fonogram-gálán, és díjazták a dalból készült klipet is. Szintén slágerlistás lett Vastag Tamás tavalyi – ezúttal már önállóan előadott – dala, a Soha még, így nem csoda, hogy a fiatal énekes bizakodva tekint a jövőbe, ezért Holnaptól című új dalával nevezett az Eurovíziós Dalfesztivál idei nemzeti döntőjébe.