Fergeteges hangulat volt A DAL nyitóbuliján!

A zenei szakma színe-java megjelent A DAL fergeteges hangulatú nyitóbuliján. A parti jó alkalmat adott arra, hogy az énekesek, zenészek, alkotótársak gratuláljanak egymásnak abból az alkalomból, hogy bekerültek az Eurovíziós Dalfesztivál előválogató show-jába.

A DAL február 2-tól lesz látható az M1-en, valamint párhuzamosan a Duna World-ön. Az élő produkciók műsorvezetői: Gundel Takács Gábor és Novodomszky Éva lesznek, míg Buda Márton a színfalak mögött faggatja a résztvevőket.

Idén rekord mennyiségű, 244 dallal nevezett a zenei szakma a versenybe, ebből az elődöntőbe 30-at választott be a zsűri. Az M1-en egy hónapon át látható élő show-műsorokban 30 dal vetélkedik majd.

A Dal zsűrijét idén Rúzsa Magdi énekesnő, Rakonczai Viktor zeneszerző, Walkó Csaba, az Eurovíziós Dalfesztiválon tavaly Magyarországot képviselő Compact Disco énekese, Rákay Philip, az M1-M2 intendánsa, valamint Csiszár Jenő rádiós -, televíziós műsorvezető alkotja.

Rúzsa Magdi elmondta: nagy élményt jelent számára, hogy benne lehet a zsűriben, és közreműködhet annak a dalnak a kiválasztásában, amely Magyarországot képviseli majd a fesztiválon.

Rakonczai Viktor arról beszélt, hogy elsősorban a dalok között szeretnének különbséget tenni, ami azért lesz nehéz, mert a legtöbb számnak ismert előadója van.

Walkó Csaba, a Compact Disco frontembere igen színvonalasnak ítélte az idei mezőnyt, saját élményeit felidézve pedig elárulta: a tavalyi fesztiválszereplés óta már több külföldi helyszínen is felléptek.A Dal tavalyi három műsorával szemben idén hat adás során dől el, melyik előadó utazhat a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválra.

Február 2-án, 9-én és 16-án tíz-tíz dal hangzik el a három elődöntőben a televíziós show-műsor keretein belül, ezt követően lesz a két középdöntő, ahonnan összesen nyolc dal jut a március 2-i döntőbe. Itt a zsűri négy számot választ ki, ezek közül a tévénézők szavazhatnak, melyik dal és előadó képviselje Magyarországot a svédországi Malmőben május 14. és 18. között.